WINKELMANDJE
Bekijk uw winkelmandje

Producten in winkelmandje:   0

Totaal bedrag:   0.00


Bezorglijn 040 - 251 75 90
U heeft geen producten in uw winkelmandje
   BESTELLEN ZONDER REGISTREREN
   VANDAAG BESTELD = VANDAAG BEZORGD

Dieet produkten

Wij hebben diverse dieet-gerelateerde producten in ons assortiment opgenomen.
Voor zowel brood producten als gebak met een dieet beperking kunt u bij ons terecht. Het assortiment bevat o.a. suikervrij produkten maar ook lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij, kippeneivrij, zoutarm, koolhdraten arm, tarwevrij, gistvrij, sojavrij. 
Dus voor zowel brood als gebakjes kunt u hiervoor bij ons terecht.
Onze medewerkers kunnen u verder informeren.

Proef het verschil......dieet producten zoals het hoort !!!


 

 



glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij brood glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij gebakje  
  dieet - brood dieet - gebak  

Glutenintolerantie                                                                                                terug naar vorige pagina


Iemand met coeliakie kan niet tegen gluten. Dat heet ‘glutenintolerant’ en daarom wordt coeliakie ook vaak glutenintolerantie genoemd. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meest haver. Het zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan crackers, pizza, pasta, paneermeel maar ook zeker aan brood, koek, cake en taart.
Gluten zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier.

Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed doen.

In ons assortiment hebben wij  een glutenvrij witbrood en een glutenvrij bruinbrood opgenomen. Ook hebben wij enkele glutenvrije gebakjes.

Koemelkvrij

Koemelkallergie is een abnormale reactie van het afweersysteem in het lichaam, waarbij specifieke antistoffen tegen bepaalde eiwitten in de koemelk gemaakt worden. Deze reactie komt vooral bij zuigelingen veel voor, onder andere omdat het maagdarmkanaal nog niet helemaal is volgroeid. De eiwitten uit de koemelk worden normaal gesproken in het maagdarmkanaal tot steeds kleinere brokjes afgebroken door enzymen. Alleen hele kleine brokjes kunnen door de darmwand heen in het bloed worden opgenomen, om zo te worden vervoerd naar alle cellen in ons lichaam, waar ze als bouwstenenworden gebruikt.

Voor mensen met een intolerantie voor koemelk hebben wij enkele koemelkvije broden en gebakjes in ons assortiment opgenomen.

Lactose

Lactose is een natuurlijk melksuiker en komt voor in melk en in vele (melk)producten. In zure melkproducten komt minder lactose voor omdat bacteriën de lactose al deels hebben afgebroken. Enkele producten die lactose kunnen bevatten zijn: chocolade, koekjes, taart en gebak maar ook brood. 

In ons assortiment hebben wij ook enkele producten opgenomen die lactose vrij zijn.

Koolhydraatarm Brood

Koolhydraatarm brood is in Nederland steeds populairder aan het worden. Met de vernieuwde opkomst van het Atkins dieet in 2004 en het Dr. Frank dieet wordt de vraag naar koolhydraatarm brood steeds groter. Bij bakkerij Bekkers is een koolhydratenarm brood verkrijgbaar zodat het toch prettig kan zijn een dieet te volgen, omdat het niet kunnen eten van brood tijdens een dieet bij veel mensen een struikelblok blijkt.

Koolhydraatarm brood is brood met een verlaagd koolhydraatgehalte. Wettelijk gezien mag brood koolhydraatarm heten als er tenminste 30% minder koolhydraten inzitten dan vergelijkbaar brood.
Dit Bekkers lijntje bevat 80% minder koolhydraten dan een normaal tarwebrood.
Een sneetje van circa 35 gram heeft 2,8 gram koolhydraten, een normale tarweboterham bevat gemiddeld 15,8 gram.

In traditioneel brood is het belangrijkste ingrediënt tarwemeel. Omdat tarwemeel veel koolhydraten bevat, wordt dit ingrediënt bij koolhydraatarme broodsoorten gedeeltelijk vervangen door sojameel omdat dit een hoger eiwitgehalte en een lager koolhydraatgehalte heeft. Daarnaast worden ingrediënten toegevoegd die van nature een hoog voedingsvezel en vetgehalte hebben zoals lijnzaad, noten en zonnebloempitten. Bevat een voedingsmiddel veel voedingsvezels, dan heeft het minder invloed op de bloedsuikerspiegel.